Τι είναι το «Digital Marketing – Ψηφιακό Μάρκετινγκ» και γιατί πρέπει κάθε επιχείρηση να προσλάβει ένα Digital Marketing Agency για την ψηφιακή προώθηση και προβολή της;

Έχεις επιχείρηση και θέλεις να την προβάλεις, με στόχο να αυξήσεις τις πωλήσεις σου, μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και το διαδίκτυο; Τότε η ψηφιοποίηση και η χρήση του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι μονόδρομος. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, με τον όρο ψηφιακό μάρκετινγκ εννοούμε κάθε ενέργεια που κάνει μια επιχείρηση για την προβολή προϊόντων και υπηρεσιών και την αύξηση του πελατολογίου μέσα από το διαδίκτυο χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία.

Ενώ ως τώρα οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν τους παραδοσιακούς τρόπους μάρκετινγκ, (έντυπη διαφήμιση, προβολή σε περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ), πλέον έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου για να πετύχουν τους διαφημιστικούς τους στόχους.

Τα τελευταία χρόνια, ιδίως, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο (online tools) για την προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών, γίνονται όλο και πιο εξειδικευμένα, περίπλοκα και γύρω τους έχει εξελιχθεί ολόκληρη επιστήμη. Αυτό σημαίνει, πως για να έχει μια επιχείρηση μια ολοκληρωμένη παρουσία, προβολή και προώθηση στο διαδίκτυο χρειάζεται μια ομάδα από εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Σκεφτείτε  την ομάδα του ψηφιακού μάρκετινγκ ως μια  συμφωνική ορχήστρα, όπου κάθε μέλος παίζει το δικό του μουσικό όργανο, έτσι ώστε να βγει η τελική μουσική σύνθεση με ένα άρτιο αποτέλεσμα, με τον ίδιο τρόπο κάθε ένας αναλαμβάνει το δικό του ρόλο έτσι ώστε να επιτευχθεί μια αποτελεσματική προβολή, προώθηση και παρουσίαση της εταιρείας στο διαδίκτυο.

Ας δούμε παρακάτω ποιες ενέργειες περιλαμβάνει το Ψηφιακό Μάρκετινγκ:

1). Social Media Marketing / Ads

Όλοι γνωρίζουμε πλέον πως οι χρήστες των social media αφιερώνουν αρκετές ώρες την ημέρα σε αυτά κυρίως για ψυχαγωγία και επικοινωνία αλλά και για αναζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό κάθε επιχείρηση χρειάζεται να έχει μια καθημερινή προώθηση (Χορηγούμενες διαφημίσεις) και προβολή σε ένα ή περισσότερα social media(πχ Facebook, Instagram ). Με αυτό τον τρόπο η επιχείρηση προσελκύει το ενδιαφέρον των χρηστών που στοχεύει με τελικό σκοπό να επιτύχει την πώληση μέσα από την ιστοσελίδα ή το eshop της.

2). Google Ads Marketing

Google Ads ονομάζουμε τη δημιουργία  διαφημίσεων μίας επιχείρησης μέσω της Google με σκοπό να αυξήσει τη διαδικτυακή της παρουσία, το πελατολόγιο αλλά και τις πωλήσεις της. Η επιτυχία περνάει μέσα από μία πολύπλοκη διαδικασία ρύθμισης της κάθε διαφήμισης στη Google, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τους κανόνες του αλγόριθμου της πλατφόρμας, έτσι ώστε να μας κατατάξει στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων των εκάστοτε λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποιήθηκαν στην αναζήτηση του χρήστη.

3). Email, SMS & Viber Marketing

Η προσέλκυση υποψήφιων πελατών και οι πωλήσεις μπορούν να επιτευχθούν με μία σειρά ενεργειών με τη χρήση email ή μηνυμάτων SMS. Στην πρώτη περίπτωση μια επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να στέλνει μαζικά ενημερωτικά email σε ήδη υπάρχοντες πελάτες έτσι ώστε να επιτύχουν επαναλαμβανόμενη πώληση.  Διαφορετικά  μέσω ειδικής καμπάνιας μπορούν να λάβουν νέα email υποψήφιων πελατών έτσι ώστε να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Κάτι ανάλογο γίνεται και μέσω SMS, μόνο που εδώ στέλνουμε μόνο ένα μικρό κείμενο και όχι εικόνες και βίντεο όπως στο email. Στο Viber η προώθηση γίνεται πάλι μέσω κινητού (και υπολογιστή) μόνο που υπάρχει η δυνατότητα αποστολής εικόνων και βίντεο.

4). Content Marketing

Κάθε ενέργεια του Digital Marketing που χρησιμοποιεί στοιχεία περιεχομένου (όπως εικόνες, blog, βίντεο κ.α.) για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας, του eshop σου αλλά και της αναγνωρισιμότητας του brand σου ονομάζουμε Content Marketing.

5). S.E.O

Search Engine Optimization (SEO- Βελτιστοποίηση Μηχανής Αναζήτησης) ή αλλιώς πως θα κάνουμε την πλατφόρμα της Google να μας «αγαπήσει» και να μας κατατάξει στις πρώτες θέσεις αναζήτησης χωρίς να πληρώσουμε. Εδώ αναφερόμαστε σε μια ολόκληρη επιστήμη που περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω ενέργειες του Ψηφιακού Μάρκετινγκ αλλά και πολύ περισσότερες (που χρειάζεται νέο άρθρο για να αναλύσουμε) έτσι ώστε να είμαστε στην κορυφή κάθε αναζήτησης. Το SEO είναι μια πολύ δύσκολη, χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένους επαγγελματίες για να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

6). Ιστοσελίδα / Eshop

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η ύπαρξη εταιρικής ιστοσελίδας ή eshop έτσι ώστε κάθε ενέργεια του Digital Marketing να διοχετεύει υποψήφιους πελάτες σε αυτό και από εκεί μέσα να επιτυγχάνονται οι πολυπόθητες πωλήσεις.

Το Digital Marketing είναι μια επένδυση για κάθε επιχείρηση και όσο το συντομότερο καθιερώσει ολοκληρωμένη στρατηγική σε αυτό τόσο το πιο γρήγορα θα δει τους πελάτες και τις πωλήσεις να αυξάνονται.

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ψηφιακό μάρκετινγκ στείλτε μου μήνυμα mydigiwingz@gmail.com

Άρθρο μας στο περιοδικό Er Mag Φεβρουάριος 2021

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s