Πως μπορώ να στηρίξω τις μικρές επιχειρήσεις χωρίς χρήματα;

Όπως είναι σε όλους γνωστό, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Είναι τα μαγαζιά της γειτονιάς μας, η επιχείρηση ενός συγγενή ή φίλου μας όπου στην Ελλάδα είναι συνήθως οικογενειακές. Όλοι θέλουμε να τις στηρίξουμε αλλά δε ξέρουμε τον τρόπο.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα ενός οργανωμένου τμήματος μάρκετινγκ. Ακόμη και αν απευθυνθούν σε κάποιον επαγγελματία να τους βοηθήσει ώστε να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους το πιθανότερο είναι να μην μπορούν να στηρίξουν οικονομικά μια τέτοια ενέργεια. Ένα παραπάνω τον τελευταίο χρόνο όπου έχει μειωθεί ο τζίρος τους λόγω των μέτρων για τον covid19.

Σε αυτό το σημείο ερχόμαστε όλοι εμείς που ως απλοί χρήστες του ίντερνετ (Google) και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram κ.α.), με απλές ενέργειες και χωρίς χρήματα για διαφήμιση μπορούμε να προβάλλουμε τις επιχειρήσεις αυτές σε άλλους χρήστες και να ενισχύσουμε την αναγνωρισιμότητα τους. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

1). Στην αναζήτηση της Google, μπορείτε να γράψετε μια καλή κριτική για την επιχείρηση όπου θα τη δουν πολλοί χρήστες οι οποίοι θα αναζητούν παρόμοια προϊόντα και υπηρεσίες.

2). Στο Social Media, πρέπει αρχικά να πατήσουμε στο Facebook »Μου αρέσει / Like», ΄στη σελίδα της εκάστοτε επιχείρησης και στο Instagram »Ακολούθησε / Follow’ στο λογαριασμό της.

3). Πιο συγκεκριμένα στο Facebook, μπορούμε να εκτός από τα πιο συνηθισμένα, »Μου αρέσει, »Κοινοποιήστε» κλπ, είναι σημαντικό να στέλνουμε μηνύματα και emojis στις ιστορίες, να αναφέρουμε το όνομα ενός φίλου στις δημοσιεύσεις έτσι ώστε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρων και άλλων χρηστών. Επίσης, είναι εξίσου σημαντικό να γράψουμε μια καλή κριτική ή εμπειρία στην επαγγελματική σελίδα μιας επιχείρησης.

Το μυστικό για να προβληθεί μια σελίδα σε πολλούς χρήστες, όπως πάντα χωρίς κόστος φυσικά, ειναι να δημοσιεύσουμε κάποιες πολύ όμορφες δημοσιεύσεις προϊόντων ή υπηρεσιών τους σε ομάδες με χιλιάδες μέλη.

4). Οσον αφορά το Instagram, μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ στην προβολή της επιχείρησης εάν κάνουμε «κοινοποίηση» πατώντας στο κουμπί κάτω αριστερά από δημοσιεύσεις, έτσι ώστε να προστεθεί στην ιστορία σας και να τη δουν οι «ακόλουθοί» σας, προτρέποντάς τους να »ακολουθήσουν/follow». Tέλος, μπορείτε να φωτογραφηθείτε με προϊόντα / ή να κάνετε βίντεο που προβάλλουν υπηρεσίες μιας επιχείρησης, να κάνετε δημοσίευση και ιστορία, γράφοντας θετικά σχόλια και τα οφέλη που είχατε χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα προϊόντα / υπηρεσίες. Φυσικά, επιβάλλεται, να αναφέρετε, «tag» ,το όνομα της επιχείρησης σε κάθε σας κοινοποίηση.

Η επανάληψη όλων των παραπάνω ενεργειών είναι σημαντική οπότε από εδώ και πέρα το μότο μας θα είναι like-share-repeat.

Από τη στήλη μου «Social» U στο ER Magazine | Μάρτιος 2021

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s